Heeft u weleens ervaren dat u na uw nachtrust wakker wordt met last van uw nek? Of dat u in de nacht vaak verandert van slaappositie? Dan bestaat de kans dat uw nek niet voldoende wordt ondersteund.

Weet u hoe deze symptomen ontstaan?

Verkeerde positie.
Te hoge of lage kussens.
Uw nek wordt niet voldoende gesteund.
U blijft de hele nacht te lang in een positie liggen

 

Alle bovenstaande situaties houden een of meer spieren rond uw nek en schouders in spanning vanwege een kussen dat te weinig steun geeft. En de congestie kan zelfs leiden tot bloedziekte die uw nek verzuurt en pijnlijk maakt.Kussens worden verondersteld om uw nek een goede kromming te geven en om het zachte weefsel van de nek en schouders te ondersteunen terwijl u slaapt. En een goedgevormd kussen vermindert de druk van de gewrichten. Kleine kussens zoals cylindricals houden uw nek in een goede kromming, maar steunen te weinig het zachte weefsel van de nek en schouders. En het zachte weefsel van de nek en schouders raken dan geblesseerd.

Al deze factoren dragen ertoe bij om uw nek oncomfortabel te maken. Hebt u last van een van de genoemde symptomen dan adviseren wij u voor een goede en geschikte kwaliteit kussen te kiezen.


 

HIER KOMT DE VRAAG:

WAT IS DE JUISTE WIJZE OM UW NEK TIJDENS UW SLAAP GOED TE ONDERSTEUNEN?

  • Wij adviseren u om op een goedgevormd kussen te slapen. Slapen zonder een kussen, kan de vorm van de cervicale slagader veranderen en verergert de genoemde symptomen.
  • Het materiaal van uw kussens mag niet té hard of té zacht zijn. Kiezen voor een gemiddelde stevigheid is een betere keuze. De hoogte van uw kussen moet gelijk zijn aan de hoogte van uw vuisten. De onderrand van uw kussen dient tegen het eerste en tweede deel van de thoracale aan te sluiten. Daarnaast zorgt een goedgevormd kussen ervoor dat uw hoofd een goede ondersteuning krijgt om uw nek in de juiste kromming te houden, en de zachte weefsels van uw nek en schouders te ondersteunen.
  • Zorg ervoor dat u plat ligt en probeer niet op uw zijkanten te slapen. Voorkom dat de zachte weefsels van laterale zijden van nekwervels worden veranderd.